Levendulás vajas keksz, levendulás cukorral

Levendulás vajas keksz hozzávalói:

  • 230 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g vaj
  • 100 g levendulás cukor és egy kevés a szóráshoz
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet só

A keksz elkészítése:

 Keverjük össze egy tálban a lisztet a sütőporral, a csipet sóval és a levendulás cukorral.

Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és az egész tojást, majd az egészet keverjük jól össze, használhatunk robotgépet is hozzá.

A kész tésztát tekerjük be fóliával és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.

Amikor lehült akkor csomagoljuk ki és lisztezett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. Vágjuk ki a kívánt formákat (lehet kreatívan!) a tésztából és tegyük az előkészített sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Süssük 8-10 percig alul/felül sütéssel kb 180 C - on világos barnára. Még forrón szórjuk be levendulás cukorral.

Zárt dobozban nagyon sokáig eltárolható.

 

Hozzászólások lezárva