Levendulás vajas keksz hozzávalói:
- 230 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 150 g vaj
- 100 g levendulás cukor és egy kevés a szóráshoz
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
A keksz elkészítése:
Keverjük össze egy tálban a lisztet a sütőporral, a csipet sóval és a levendulás cukorral.
Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és az egész tojást, majd az egészet keverjük jól össze, használhatunk robotgépet is hozzá.
A kész tésztát tekerjük be fóliával és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
Amikor lehült akkor csomagoljuk ki és lisztezett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. Vágjuk ki a kívánt formákat (lehet kreatívan!) a tésztából és tegyük az előkészített sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Süssük 8-10 percig alul/felül sütéssel kb 180 C - on világos barnára. Még forrón szórjuk be levendulás cukorral.
Zárt dobozban nagyon sokáig eltárolható.