3 egyszerű smoothie recept, liofilizált gyümölcsökkel

Az ősz beköszöntével különösen fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy kellő mennyiségű vitaminnal töltsük fel szervezetünket. A legjobb döntés, ha már reggel gondoskodunk önmagunk és szeretteink egészséges italáról, amit akár pár perc alatt elkészíthetünk. A gyümölcsalapú italok keveréke, liofilizált termékekkel kiegészítve tele van értékes növényi anyagokkal és vitaminokkal. Ezt meg kell kóstolnod! J 

 

Hoztunk három szuperegészséges smoothie receptet, amit könnyedén elkészíthetünk, ráadásul a hozzávalókat sem nehéz beszerezni. Fontos, hogy az alábbi receptek egy főre jutó mennyiséget tartalmaznak, ha a család többi tagjának is szeretnénk ezt elkészíteni, akkor csak szorozzuk fel a hozzávalókat.

  1. Banános csoda, liofilizált eperrel: ez a kombináció mindent visz. Egy érett banánt karikázzunk fel és tegyük a turmixgépbe. Öntsünk rá 1,5 dl mandulatejet és szórjunk bele kis fahéjat és liofilizált epret. Amennyiben édesíteni szeretnénk, akkor csepegtessünk bele egy-két mokkáskanál mézet is. Szuper könnyű, egészséges és a családban mindenki imádni fogja! 
  2. Bogyós gyönyör, liofilizált málnával és szederrel: az igazi kényeztetés! Nyáron a friss bogyós gyümölcsöket rakjuk a turmixgépbe, télen viszont jöhetnek a fagyasztott verziók, például málna, eper, áfonya. Külön-külön, de együtt is csodásan működnek. Az erdei gyümölcsökre vágjunk pár karika érett banánt, hogy a fanyar ízvilágot kissé enyhítsük, ha szeretnénk, majd jöhet rá a 100%-os liofilizált málna és liofilizált szeder. Csepegtessünk rá némi lime levet és öntsünk hozzá 1,5 dl rizstejet, majd turmixoljuk össze mindezt! Ha pedig extra kényeztetésre vágyunk, szórjunk a turmixolt nedű tetejére egy kis kókuszchipset is! Voilá, ezzel a smoothie-val garantáltan szuper és vidám napunk lesz! 
  3. Egy igazi őszi smoothie: cseréljük le a klasszikus szirupos, esetleg cukros kávénkat valami egészségesebbre! Figyeljük meg, mennyivel jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Vegyünk almából és körtéből is 1-1 kisebb darabot, kockázzuk fel őket, majd dobjuk a turmixgépbe. Egy kávéskanál szegfűszeggel és egy fél mokkáskanál fahéjjal ízesítsük, majd turbózzuk fel liofilizált fügével. Utolsó lépésként öntsünk rá hideg mandulatejet és íme, kész is a finom és egészséges italunk. Ha ezt is édesíteni kívánjuk, akkor adjunk hozzá egy fél banánt és/vagy 1 evőkanál mézet. 

Ezután pedig nincs más dolgunk, mint megízlelni és kiélvezni az italokat, a bennük lévő vitaminok jótékony hatásaival együtt!  

Liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök 15 g-os, ill. fűszermalom kiszerelésben az Énkertem Siófok webáruházban.

Hozzászólások lezárva