Családi vállalkozásunk jelenlegi formában 2019-től működik Siófok egyik legszebb, vadregényes részén; Törekiben. A város nyugati határában természetvédelmi területektől övezve bújik meg ez a településrész, 5 km-re a Balaton partjától.  Ezen a festői tájon találtunk egy napsütéses nyugati lejtőt, ahol felépítettük gazdaságunkat.
A Kert ékköve a közel 1 hektáron elterülő levendula ültetvény, 7000 tő francia levendulával, melyek gondozása vegyszermentesen történik figyelembe véve a bio-gazdálkodás követelményeit. Gazdaságunkban elsősorban a saját magunk által termesztett gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények feldolgozását végezzük, gondosan válogatva és előkészítve, hogy a napfény íze és illata egész évben eljusson vásárlóinkhoz. Célunk, hogy olyan termesztési technológiát használjunk, amely lehetővé teszi a vegyi anyagok használatának mellőzését. Termékeinkben sem használunk egyéb mesterséges- és színezőanyagokat. Csomagolás során is csak olyan anyagokat használunk, amely hozzájárul a hulladékmentes környezethez, így gondoskodva a sajátunk és mások kertjének egészségéről. Mindezek a célok miatt hoztuk létre az termék családot. Termék palettánk folyamatosan bővül/változik.

Levendulás termékek:

  • A francia levendula ismert idegnyugtató, görcsoldó hatásáról, ezenkívül fejfájást csillapít, és fertőtlenít. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok vagy rovarcsípések kezelésére. A levendulaolajat tartalmazó bőrápoló készítmények kisbabáknál is biztonsággal alkalmazhatók.

Fagyasztva szárított gyümölcsök:

  • A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés . Az így készített gyümölcsök szinezéktől mentesek, nem tartalmaznak mesterséges aromákat és hozzáadott anyagokat. A gyümölcs az eredeti vitamin mennyiségének cca 96%-t megtartja, nem bomlik le az eljárás során. Az ízek és aromák változatlanok maradnak. Ha a liofilizált anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. A liofilizált gyümölcsök a hagyományos szárított gyümölcsök nagyszerű alternatíváját képezik, ugyanakkor kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint az aszalt gyümölcsök.

Fogadja szeretettel és fogyassza vagy használja egészséggel termékeinket!