Mint sokan mások, mi is imádtunk a Balatonon nyaralni és mindig szomorúak voltak azok a pillanatok, mikor a nyaralás végén haza kellett menni, Budapestre. Talán ezért lehetett, hogy egyszer csak jött az ötlet, költözzünk a Balatonhoz. De hát mit fogunk itt csinálni, mikor nem nyaralunk és bezárnak az éttermek, strandok és a tűzijáték után mindenki haza megy?

Egy csodálatos augusztusi napon el kirándultunk a Cinege-forráshoz. Ekkor fedeztük fel Siófok leggyönyörűbb részét, Törekit. Úgy döntöttünk, hogy ezen a napsütéses nyugati lejtőn akarunk élni, levendulát akarunk termeszteni és saját kis önfenntartó gazdaságot működtetni.Pár év elteltével az álom kezdett valósággá válni és 2019-ben elültettünk 7000 tő gyönyörű francia levendula palántát, amit Pannonhalmáról vásároltunk. A levendulák ápolása mellett, a magunk által termesztett gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények feldolgozását végezzük. Rengeteg kihívást jelentett megtanulni a növénytermesztést és kertészkedést, a „kényelmes” irodai munka után. Fontosabb lett az időjárás, mint az, hogy milyen nap van.

Célunk, hogy a megtermelt gyümölcsök és zöldségek íze mások számára is, ugyan azt a boldogságot és harmóniát sugározza, amit nekünk is jelent. A növények feldolgozása során nem használunk egyéb mesterséges- és színezőanyagot. Hiszünk benne, hogy gyümölcseink íz világa magában tartja a napfény ízét és a nyári Balaton levegőjét, egész évben!Ha te is átélnéd ezt a varázslatos érzést, kóstold meg és próbáld ki az  termékeit.

Levendulás termékek:

  • A francia levendulát már a rómaiak is használták szépségápolásra. Jótékony hatása ismert az aromaterápiában és bőrápolásban, egyaránt.
  • Illóolaja kiváló nyugtató, görcsoldó és fertőtlenítő hatású. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok vagy
  • rovarcsípések kezelésére. A levendulaolaját tartalmazó bőrápoló készítmények kisbabáknál is biztonsággal alkalmazhatók.

Fagyasztva szárított gyümölcsök:

  • A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás, tartósításra szolgáló víztelenítési eljárás, mely a növény eredeti vitamin mennyiségének körülbelül 96%-t megtartja, és nem bomlik le az eljárás során. Az ízek és aromák változatlanok maradnak.
  • A liofilizált gyümölcsök a hagyományos szárított gyümölcsök nagyszerű alternatíváját képezik, ugyanakkor kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint az aszalt gyümölcsök, kiválóan beépíthetők a diétás étrendbe is.