Levendula a szépségiparban, természetes alternatívák a bőr ragyogása érdekében

Levendula a szépségiparban, természetes alternatívák a bőr ragyogása érdekében

Már az ókori Rómában és az ókori Egyiptomban is használták a levendula erejét a szépségiparban. A rómaiak többek között fürdőolajként és a levegő illatosítására is alkalmazták. Nem kérdés, hogy a mai napig kitart a lelkesedés a levendulás kozmetikumok iránt, s egyre több bőrgyógyász és kozmetikus dolgozik olyan természetes hatású bőrápolási készítményekkel, melyek fő alkotóeleme a levendula.

 

A levendula a „nyugalom virága” és teljesen bőrbarát, így a fejbőrtől kezdve egészen a talpakig képes kifejteni jótékony hatását, sőt nemcsak külsőleg, de belsőleg is hatásos: nyugtat, ellazít és még görcsoldó is. Érdemes tehát otthon levendulaolajat párologtatnunk, hogy akár egy hosszú, stresszes nap után megnyugodjunk, pihenjünk és töltődjünk.

A levendulás kozmetikumok fő összetevője az orvosi levendula virágos szárából készült, természetes levendulaolaj, melynek számos jótékony hatása ismert. A levendula nyugtatja és bársonyossá teszi a bőrt, bőrtípustól függetlenül.

A levendula virágvíz szuper frissítő választás minden bőrtípus számára, ugyanis véd a szabadgyökök ellen, rengeteg nedvességet biztosít, valamint fiatalos ragyogást kölcsönöz a bőrnek. 

A pattanásokkal szemben vívott harcban is az egyik leghatékonyabb fegyver lehet a levendula, hisz segít optimalizálni a bőr működését és a faggyútermelést, illetve fertőtlenít és gyulladáscsökkentő hatású is. Napégés vagy rovarcsípés esetén is bátran forduljunk a levendulához, hisz nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása ekkor is segíthet. 

Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb egy lazító, forró fürdőnél, pláne, ha azt levendulás fürdősóval varázsoljuk meghitté. Termékünket Parajdi só és szárított levendulavirágok alkotják, ami a hozzáadott 100% tisztaságú francia levendula illóolajjal együtt egy tökéletes stresszoldó, aromaterápiás élményt nyújt. A sós fürdő segíti a bőr hidratációját, alkalmas asztma és más légúti betegségek gyógyítására és enyhítésére. A levendula nyugtató illata segíti a relaxációt és a teljes ellazulást. Érdemes kipróbálnod.

A levendulás szappan rendszeres használata is nyugtató lesz, arról nem beszélve, hogy prémium minőségű kézműves szappanunktól a bőröd ragyogni fog, a levendula illata és jótékony hatása pedig egész nap elkísér.

Természetes termékek, a természetes szépségért az ÉnKertem Siófok kínálatában!

Hozzászólások lezárva