Az egészséges frissítő: levendulaszörp otthon, könnyedén. Próbáld ki a bodzavirág szörpünket is!

A korábbi bejegyzéseink számos alkalommal szóltak arról, hogy mennyi előnye van a levendulának és milyen sokoldalú gyógynövényről is van szó. Használhatjuk külsőleg-belsőleg egyaránt és kiemeltük, hogy szinte egy háztartásból sem hiányozhat a levendula gyógyító ereje. Végre itt a levendula szezon és ezt az időszakot érdemes kihasználnunk! Ebben a tikkasztó melegben pedig nincs is jobb hűsítő, mint egy jéghideg levendula szörp. 

 

Akár égési sérülésekre kifejtett jótékony hatásai vagy a nyugtató ereje miatt, de érdemes betárazni otthonra levendulából, hogy élvezhessük az előnyeit. A szépségápolásban és a gasztronómiában egyaránt megállja a helyét. Érdekesség, hogy a francia konyha előszeretettel használja fűszerként is. Gyönyörűen lehet ízesíteni az ételeket, italokat a levendulával. Remekül illik a csokoládés desszertekhez, a zöld és fekete teához, limonádékhoz és a szörpökhöz is. 

A házi levendula szörpöt akár otthon is elkészíthetjük, az alábbiak szerint: 

Az első lépés, hogy a virágokat szedjük le a szárról. Majd egy citromot mossunk meg és vágjuk karikákra. A vizet alaposan forraljuk fel a cukorral, majd dobjuk bele a karikára vágott citromot, a levendulavirágot és a citromsavat, végül alaposan keverjük el. 

Ezután lefedve, hűvös helyen 12 órán át állni hagyjuk. Az idő elteltével leszűrjük és felforraljuk, majd még melegen üvegekbe adagoljuk, dunsztoljuk, majd a kamra polcára állítjuk. Felbontás után pedig ügyeljünk rá, hogy a szörpöt hűtőben tároljuk. 

Ha ezeket a lépéseket kihagynád és azonnal megkóstolnád, hogy milyen frissítő íze van egy kézzel szüretelt, friss levendulából készült házi szörpnek, akkor nem kell várnod, rendeld meg tőlünk közvetlenül levendulaszörpöd: Levendula szörp (enkertemsiofok.hu) és mi házhoz szállítjuk neked.

Bár a levendulaszörp jóval kevesebb hatóanyagot tartalmaz, mint egy csésze előírás szerint elkészített levendulatea, jótékony hatásait szörp formájában is élvezhetjük. 

Ez a szörp garantáltan gyorsan elfogy otthon, hiszen mindenki kedvence lesz! Finom, édes íze és számos jótékony hatása mellett egy igazi gasztronómiai élményt is ad nekünk, ráadásul az Énkertem Siófok termékei nem tartalmaznak tartósítószert sem. Rendelj belőlük egy pár üveggel erre a nyárra és élvezzétek közösen a levendula ízét és gyógyító erejét.

Kipróbálnál egy új ízvilágot? Nálunk ezt is könnyedén megteheted. Rendelj a bodzavirág szörpünkből is, hogy ezt a nyarat teljesen kimaxold : Bodzavirág szörp (enkertemsiofok.hu)

Kistermelői, házi készítésű szörpök, egyéb mesterséges anyag és színezőanyag mentes termékek, első kézből Siófokról: Termékek (enkertemsiofok.hu)

Hozzászólások lezárva