Miért fogyasszunk repcemézet?

 

A repceméz egy igazi különlegesség, amivel érdemes az otthonunkat feltölteni, főként télvíz idejére. Bár valaki óvakodik tőle, mert nem folyik és a színe is más, de azt kevesen tudják, mennyi előnnyel rendelkezik.

Fontos tudni, hogy magas szőlőcukor tartalma miatt a repceméz pozitív élettani hatása igen jelentős. A szőlőcukor ugyanis testünk üzemanyaga, a vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek elégetik, miközben energia szabadul fel, amit mozgásra és testünk fűtésére használunk fel. Lehet, nem tudtad, de a szervezetünkben lévő szőlőcukor csaknem felét mégsem az izmok, hanem az agyunk használja fel.

A repceméz gyulladáscsökkentő hatása is közismert: eredményesen használható a legyengült szervezet regenerálásában, így miért ne szereznénk be már most pár üveggel az őszi-téli időszakra?

Ez a mézkülönlegesség egyben a leggazdagabb beltartalmú mézfajta is, amely megőrzi értékes alkotóelemeit, mivel szűrés után közvetlenül csomagolják. Legfontosabb jellemzője az alacsony savtartalma, így az érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. 

Gondoltad volna, hogy a vérszegénységre is pozitív hatással van vastartalma miatt? 

Valódi immunerősítő, így a repceméz egy kis megfázás ellen is tökéletes választás! 

A repceméz színe alapvetően sárga, de a magas szőlőcukor tartalma miatt könnyen kristályosodik, olyankor már csontfehér színű, állaga krémes. 

Langyosra hűtött teánkba, süteményekbe vagy akár reggelire mézes kenyérként is az egyik legegészségesebb édesítő, amit választhatunk. 

Prémium minőségű, tiszta virágmézünkért kattints a linkre és rendelj belőle bátran: Repceméz (enkertemsiofok.hu)

Hozzászólások lezárva