Kézműves házi lekvárok tartósítószer nélkül, hagyományos ízekben. Mitől lesz vegán a mi termékünk?

 

Milyen idillinek tűnnek most azok a régi idők, amikor még nagymamánkkal együtt készítettük a finom házi lekvárt. A szép emlékek, amikor a befőzés minden nyáron kötelező feladat volt, hiszen bőven akadtak nyári, szezonális gyümölcsök, melyeket jó volt a hidegebb hónapokra elraktározni és lekvárként fogyasztani. 

Ki az, aki nem szeret egy őszi esős napon otthon bekuckózni és egy finom vajas-lekváros kalácsot elmajszolni? Milyen különlegesen egyedi hangulata van egy vasárnap délelőttnek, amikor a konyhában tevékenykedünk és süteményt sütünk, finom házi lekvárokból és milyen fantasztikus, amikor mindezt tartósítószer és adalékanyag mentes, vegán termékekkel tehetjük meg.

Érdekesség, hogy évtizedekkel ezelőtt, amikor még nem volt hűtőszekrény, a kamra jelentette a tárolási lehetőséget. Akkor még jól meg kellett fontolni, hogyan tegyék el felmenőink az ínségesebb időszakra azt a sok földi jót, amivel a természet és a jó idő megajándékozta őket. 

De miért is érdemes odafigyelni, hogy a kézműves házi lekvár valóban minőségi legyen?

Mi hiszünk abban, ha az alábbi módszerrel és megfelelő gondossággal készítjük, a minőségi kézműves házi lekvár még sokáig népszerű termék lesz.

  • Mindennek az alapja a saját termesztésű, friss és szép gyümölcs, így nem is kérdés, hogy a kézzel válogatott gyümölcsök a minőségen is óriási szerepet játszanak.
  • Mindig idényjellegű gyümölcsökkel dolgozunk, így a lekvár íze kellően zamatos lesz, és benne maradnak az értékes vitaminok.
  • Az előkészületekre is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen fontos, hogy minden steril legyen a befőzés során.
  • A következő fontos lépés, amit érdemes kiemelni: mi fruktózt, avagy gyümölcscukrot használunk édesítésre. Ez úgymond tartósítószerként is szolgál és ez által a termékbe nem kerül semmilyen egészségtelen tartósítószer, hisz csapatunk ezt természetes úton megoldja. 
  • Vegánok is előszeretettel fogyaszthatják a termékeinket, hiszen csak növényi eredetű zselésítőt használunk.
  • Nem tudunk szó nélkül elmenni annál a pontnál sem, hogy a terméket minden esetben légmentesen záró, fémfedelű, csavaros üvegben tároljuk.

A termékeinket érdemes hűvös, szellős, száraz helyen, napfénytől védve tartani, a felbontott lekvárt pedig mindenképp hűtőbe helyezzük.

Házi készítésű, vegán lekvárjaink egészséges édességet jelentenek egész évben, mintha a nagymamád polcáról vennéd le. Min 80%-os, magas gyümölcstartalma miatt kiváló alapanyag sütemények és torták elkészítéséhez, fagylaltokhoz, pohár desszertekhez, kalácshoz, reggelihez, vagy amihez csak úgy érzed, jól passzol! 

Ezek a termékek némi nosztalgiát válthatnak ki, hiszen a nagymamai gondoskodást és szeretetet is elrejtettük bennük. Ha kedvet kaptál egy vasárnapi sütéshez vagy egy finom minőségi lekvárhoz, akkor mindenképp rendelj egy pár üveg házi készítésű, magas gyümölcstartalmú vegán dzsemet az Énkertem Siófok polcáról, ahol találsz szőlő, meggy, kajszi és eper lekvárokat is.

Hozzászólások lezárva