Levendula illóolaj

Francia levendula illóolaj - Lavandula Angustifolia

Saját gazdaságunkban termesztett, francia vagy más néven orvosi levendula virágos szárából hagyományos vízgőzdesztillációs eljárással BIO lepárlóban készült illóolaj. Az olaj legjellemzőbb alkotórészei, a Magyar Gyógyszerkönyv szerint, a linalil-acetát (25-46%) és a linalol (20-45%). Az illóolaj áttetsző, halványsárga színű, illata virágos.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a levendula illata nyugtató és lazító hatású, így hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben elaludjunk és nyugodtabban pihenhessünk.  Hatóanyagainak köszönhetően fájdalomcsillapító, nyugtató, feszültségoldó és gyulladáscsökkentő hatású. Alkalmazása kiterjedhet akár kisebb égések, rovarcsípések és bőrirritációk kezelésére,  hajápolásra, májregenerálásra is.

Tárolás: Az üvegcséket használat után szorosan zárjuk le és tároljuk hűvös, fénytől védett helyen. Gyermekek elől gondosan zárjuk el!

Ellenjavallat: várandós, szoptatós anyáknál és kisgyermekeknél. Az illóolaj koncentrált anyag, általában töményen irritatív. Hígítatlanul ne használjuk őket. Az illóolaj kizárólag külső felhasználásra ajánlott. Szembe kerülés esetén a szemet több percig öblítsük bő vízzel, majd keressük fel az orvost. Lenyelés esetén, azonnal hívjunk orvost.

Méret

  • Termékleírás
  • Leírás