Ennyi mindenre jó a levendula, így használja kívül-belül

A levendula egy igazi Jolly Joker gyógynövény, ami egy háztartásból sem hiányozhat. A levendula olyan sokrétűen alkalmazható, hogy vétek lenne nem betárazni belőle és akár napi szinten, kívül-belül érezni jótékony hatását. 

Mellette szól többek között, hogy könnyen beszerezhető és nem számít luxuscikknek, hiszen Magyarországon is termeszthető, így abszolút elérhető termékekről van szó, amit magunkra kenhetünk, meg is ehetünk vagy éppen a nyugtató illat felhőjében töltekezhetünk. 

A tudomány és a népi gyógyászat is elismeri jótékony hatását. Híres görcsoldó, gyulladáscsökkentő, nyugtató, keringésjavító, antibakteriális, fájdalomcsillapító és gombaölő hatásáról is.

Ha puffadást vagy emésztési zavarokat észlelünk, akkor egy forró levendulás gyógytea csodákat tehet. A bélrendszerünk hálás lesz egy levendulával megszórt görög joghurt elfogyasztása után, de egy jóleső levendulaszörp is jótékonyan hathat a belsőnk működésére.

Fáradtak, kimerültek, ingerlékenyek vagy stresszesek vagyunk? Esetleg alvászavarral küzdünk? Bármilyen kellemetlen tünettel is állunk szemben, a levendula enyhítheti. Vegyünk egy forró relaxáló fürdőt és érezzük a levendulás fürdősó nyugtató hatását és párologtassunk levendula illóolajat a hálószobánkban, hogy idegrendszerünk és testünk-lelkünk megnyugodjon. A levendula bizonyítottan oldja a stresszt, csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást, így segít ellazulni.

Jó szívvel ajánljuk levendula illóolajunkat bambusz pálcákkal, így otthonunk párologtatás nélkül is képes felvenni a levendula illatát, és nem jelent balesetveszélyt sem, mint esetleg a párologtató alatt égő mécses lángja. 

Külsőleg is hatékony választás a levendula illóolaj, hiszen a csípésekre is kiváló gyógyír. Tökéletesen nyugtatja nyáron a szúnyogcsípés okozta viszkető, égő érzést, illetve a duzzanatot is csökkenti. A természetes „gyógyszerért” oldjunk fel 10 csepp levendula illóolajat egy deciliter felforralt és lehűtött vízben, majd töltsük kis szórófejes flakonba, hogy egész nyáron a kedvünkre szolgáljon. Megcsípett egy szúnyog? Már tudod, hogy mit kell használni: gyógyító levendulát! 

Összegezve, a levendula fertőtleníti a beleket, segít a pszichés és idegi panaszok enyhítésén. Csillapítja a rovarcsípések okozta irritációt, és a bőrápolásban is kiváló társ. A haj és a fejbőr is örömmel fogadja a levendula gondoskodását, de akár az izom- és ízületi gyulladások csökkentésére is természetes gyógyír lehet.

Próbáld ki Te is a levendula természetes és jótékony hatását, válogass kedvedre levendulás termékeinkből az ÉnKertem webshop kínálatából.

Hozzászólások lezárva