Levendula illóolaj párologtatása, az egészségre való hatásai

Ebben a felgyorsult világban, a sok tennivaló közepette ne is csodálkozzunk, hogy többször figyelhetjük meg magunkon a stresszes, fáradt, dekoncentrált állapotot. Számos helyzetben kell felelősen helytállnunk, így egyre fontosabbá válik az öngondoskodás, a testi, szellemi és lelki egészségünk megóvása, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk az élet számos területén. Ehhez ajánljuk saját gazdaságunkban termesztett francia levendulából készült illóolajunkat.

 

A levendula illóolaj párologtatása az egyik leghatásosabb módszer, hogy lelkileg stabilak és nyugodtak maradjunk, de még számos egyéb panaszra is gyógyírt jelenthet. A párologtatást számos módszerrel alkalmazhatjuk. Ha a hagyományos kerámia párologtatót választjuk, nincs más dolgunk, mint egy pár csepp levendula illóolajat ( Levendula illóolaj (enkertemsiofok.hu)) csepegtetni a párologtató tálkába, majd egy kis vizet ráönteni és az egész alá egy mécsest gyújtani. A mécses felmelegíti a vizet és az olajat, ami így elpárolog. De számos más párologtatási alternatíva közül is választhatunk: melegpárásítók, hidegpárásítók, aroma diffúzorok, radiátoros párologtatók, stb.

Bármelyik párologtatási módszer mellett is döntünk, a levendula illóolaj kedvező módon fog hatni a közérzetünkre és az egészségünkre. Amennyiben a mi oldalunkról szerzed be a levendula illóolajad ( Levendula illóolaj (enkertemsiofok.hu)), biztosíthatunk a minőségi termékről, hiszen a saját gazdaságunkban termesztett, francia vagy más néven orvosi levendula virágos szárából készült illóolajunkat hagyományos vízgőzdesztillációs eljárással, BIO lepárlóban állítjuk elő, aminek a te otthonodban is jelen kell lennie, hisz számos helyzetre nyújt majd kellemes megoldást.


Milyen kedvező hatásra számíthatunk a rendszeres levendula illóolaj párologtatásával? 

A levendulaolaj segíthet az alvászavarok elmulasztásában, vagy az ideges, feszült kedélyállapot csökkentésében. Ha lefekvés előtt a hálószobánkban párologtatunk egy kis levendula illóolajat, az alvásunk minősége is javulni fog, nem beszélve arról, hogy könnyebben álomra hajthatjuk a fejünket. Már az egyszerű belégzése is elegendő lehet ahhoz, hogy könnyebben elfogjon minket az álom vagy a szorongásunkat oldja és csökkentse a félelemérzetünket. Akár vizsgák, nyilvános szereplések vagy orvosi vizsgálat előtt is célszerű levendula illóolajat párologtatnunk, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben és ellazuljunk, ne féljünk.

Több tanulmány kimutatta, hogy az adott kutatás résztvevői jobbnak értékelték a hangulatukat a levendula illóolaj belégzése után. Így, ha egy kicsit borongós a kedvünk, tegyünk ellene. Barátaink, családtagjaink jelenlétében is párologtassunk, hogy ők is részesüljenek a levendulaolaj jótékony hatásaiból.

A levendula illóolaj kitűnő alternatív módszere a fájdalomcsillapításnak. Akár rövid ideig tartó fájdalomról, akár hosszú ideig tartó krónikus fájdalomról van szó, a levendulaolaj segíthet. A migrénes fejfájást is csökkentheti. Nőknél a menstruációs időszaknál is kedvezően hat, ha ebben az érzékenyebb periódusban rendszeresen párologtatunk levendulaolajat. 

Több esszenciális olaj rendelkezik antibakteriális tulajdonsággal, nincs ez másképpen a levendulaolaj esetében sem. Tanulmányok bizonyították, hogy a levendulaolaj aktív az MRSA és a VRE baktérium ellen, mely két antibiotikummal szemben rezisztens baktériumtörzs. Így számos bakteriális fertőzést akadályozhatunk meg a levendulaolaj segítségével. 

Bár a jótékony hatásait még tovább is ecsetelhetnénk, nem is kérdés, hogy célszerű az otthonunkba akár több üveg levendulaolajat vásárolni, hisz a hétköznapok kellemetlen érzeteit mulaszthatjuk el a párologtatással. Legyen szó egy nehezebb napról, migrénről, alvászavarról, esetleg szorongásról, vagy csupán szeretnénk egy kellemes illattal kedveskedni szeretteinknek, ami ráadásul még jótékonyan is befolyásolja mindenki közérzetét, nos: párologtassunk levendula illóolajat. Levendula illóolaj (enkertemsiofok.hu)

Hozzászólások lezárva